2017-06-02

Prototal byter ägare och satsar vidare

Per den 1/6-2017 byter Prototal AB med tillhörande dotterbolag ägare. Köpare är det Jönköpingsbaserade investmentbolaget WilRon Holding AB.

Grundarna till WilRon Holding AB, David Mörk, Ditar Isai och Magnus Olsson besitter gedigna erfarenheter från operationella roller inom Jönköpingsbaserade Industrikoncerner med både nationell och internationell verksamhet.

”Vi har under en tid följt bolagets positiva utveckling och Prototals ledande position inom en teknikorienterad bransch. Som nya ägare ser vi nu fram emot att tillsammans med företaget ytterliga förstärka Prototals marknadsposition genom ett framåtriktat arbete innehållande utveckling av såväl erbjudande som geografisk plattform,” säger David Mörk, VD på WilRon Holding AB.  

”Inom Prototal är vi alla; ledning och medarbetare, mycket glada för våra nya ägare. De kommer att kunna stödja oss i att förverkliga en tillväxtplan och strategi för att bibehålla, och utveckla, vår position som den ledande leverantören för både prototyp- och serieleveranser på den svenska och nordiska marknaden. Förutom sin stora kompetens tillför de nya ägarna även möjligheter för oss att genomföra de extra satsningar vi vill göra för att snabbt uppnå våra mål” berättar Henrik Lundell, VD på Prototal.

”Vi ser idag en stark efterfrågan på det kompletta erbjudande vi som leverantör erbjuder våra kunder idag, ett kundnära samarbete för att nå den mest effektiva prototyp- eller produktionslösningen ligger i vårt koncept” avslutar en nöjd Henrik Lundell.

Prototal omsätter 250 MSEK och har 175 anställda på 4 orter varav huvudfabriken i Jönköping har 110 anställda. Bolaget tillverkar prototyper och serieprodukter inom både plåt och plast och var bland annat pionjären i Sverige inom 3D-Printing.

WilRon Holding AB är ett Investmentbolag med innehav av specifika bolag inom teknikbranscher med hög potential om värdetillväxt. WilRon’s management arbetar aktivt med sina innehav för att skapa industriledare genom både organiskt tillväxt och förvärv.

 

För vidare information vänligen kontakta:

 

Henrik Lundell                                                               David Mörk

VD Prototal AB                                                              VD WilRon Holding AB