Välkommen till Prototal DAMVIG

I mer än 25 år har Damvig A/S, som ingår i Prototal Industries AB, hjälpt stora företag i Danmark och andra länder med innovativ utveckling av avancerade 3D-printade detaljer. 

Vi har kontinuerligt investerat i toppmodern teknik och har tillgång till branschens mest avancerade produktionsutrustning. Kombinationen av ny teknik och uppdaterad kunskap gör det möjligt för oss att utveckla nya applikationsområden och hitta tekniska lösningar som vidgar möjligheterna inom additiv tillverkning.

Kunder inkluderar ett antal av Danmarks största företag, men företagare, nystartade företag och myndigheter drar också nytta av den kompetens, teknik och rådgivning som Damvig A/S erbjuder.

KNOW-HOW
Vi vet allt som är värt att veta inom 3D printing.

Kvalitet – Vi är stolta över att leverera högkvalitativa resultat – varje gång!

Integritet – Vi visar största respekt för kundens arbete – och vi behandlar allt med sekretess.

Effektivitet – Våra procedurer påskyndar processen, till fördel för kunden.

Lyhördhet – Avståndet från idé till handling och värdeskapande resultat är kort.

Flexibilitet – Vi har hög kapacitet, flexibilitet och anpassningsförmåga – vi svarar snabbt och uppfyller individuella kundkrav effektivt.

Passion – Våra anställda brinner alltid för sitt arbete och vi älskar 3D printing.

Helhetspartner

Damvig tillhandahåller högkvalitativa objekt med rätt finish inom serietillverkning, prototyper, modeller och verktyg.

Vår gedigna expertis innebär att vi är involverade i alla led – från de första diskussionerna till utveckling och tillverkning. Det gör det enkelt för våra kunder att snabbt uppnå användbara resultat – oavsett om vi pratar om utveckling, prototyper eller serieproduktion. 

Vi har kunder inom alla branscher och varje dag ser våra engagerade och erfarna medarbetare till att kundernas idéer förverkligas. Vi har rykte om nära samarbete, korta leveranstider, hög kvalitet, sekretess och precision i vårt arbete.

Prototyper

Vi tillverkar exakta prototyper med rätt finish, så att kunderna kan lägga sista touchen till sina slutprodukter. Längs vägen tillhandahåller vi nödvändig kunskap för att säkerställa perfekta resultat, och våra korta leveranstider gör att onödig väntetid elimineras.

Läs mer om 3D printing

Produktion

3D print produktion, även känd som additiv tillverkning, är perfekt för komplexa föremål och små mängder.

På många sätt är additiv tillverkning en utmärkt produktionsmetod. I en normal produktionsmiljö är komplexa föremål ofta mycket tidskrävande och kostsamma att producera. Ju fler detaljer det finns och ju mer komplexa objektet är, desto svårare är det att göra. Dessutom är det i allmänhet dyrt att tillverka föremål i små mängder.

3D print produktion / additiv tillverkning är en av de bästa produktionsmetoderna för objekt som är mindre än 10cm3 om de är mycket komplexa och produceras i små mängder. Det är dock inte lätt att veta om 3D-utskrift av slutprodukten eller traditionell tillverkning är den bästa lösningen.

När du kontaktar oss med en önskan ger vi alltid våra bästa råd och support. Vår erfarna personal kommer att bedöma om 3D printing är den bästa lösningen för objektet i fråga.

Många danska företag använder redan 3D printing eller additiv tillverkning, särskilt företag inom industrisektorn. 3D printing ger nya möjligheter så att företag kan sänka kostnaderna och öka produktutvecklingen. Vi levererar snabba och pålitliga ordrar. 

Läs mer om 3D printing

Case - 3D printing gav designers frihet, snabbhet, kvalitet och ett minimum av materialåtgång

Kan små modeföretag dra nytta av 3D-utskrift? Svaret är ja. Det danska glasögonföretaget Monoqool har designat och tillverkat 3D printade glasögon i samarbete med Damvig A/S i nästan 10 år.

Det började med en brådskande förfrågan  inför en modemässa i Paris 2012. Monoqool behövde utveckla en ny kollektion för en snabb presentation på marknaden.

Case - VEO Trådlös fotbollstracking

Mindre än 1% av alla fotbollsmatcher spelas in. Dyr TV-utrustning, historiska skäl och konventionellt tänkande är de främsta anledningarna till att inspelningar av pass, dribblingar och poäng hittills har reserverats för relativt få världsstjärnor och stora klubbar.

Men i takt med kraftigt utökad bandbredd, bättre trådlös täckning och optimerad inspelningskvalitet såg det danska programvaruföretaget VEO en marknad för de många ”osynliga” tränings- och fotbollsmatcherna som ska spelas in i framtiden. Genom t.ex. filma lägre rankade team och begåvade ungdomsspelare, skulle klubbar bättre kunna främja talentutveckling. Därefter kunde de inspelade sekvenserna granskas och analyseras så att tränare och spelare kunde förbättra tekniker, attityd och resultat.

Idag använder mer än 300 klubbar i Danmark och utomlands VEOs innovativa produkt. Via Damvigs know-how i alla faser från idé till praktisk produkt lyckades det på rekordtid.

Trygg och säker leverantör

Certifikat
ISO 9001 
ISO 14001

Maskinpark Prototal Industries

21

SLA

49

SLS

7

MJF

2

FDM

1

PolyJet

25

Vakuumgjutning

38

Formsprutning 25-100T

44

Formsprutning 110-525T

Kontakta oss

Vill du tala med en av våra säljare eller ha en offert direkt?

Följ oss gärna på våra sociala medier

Kontakta oss

RFQ TOOLING

Formsprutning ikon

RFQ INJECTION MOULDING

Vakuumgjutning ikon

RFQ VACUUM CASTING

RFQ DESIGN MODELS

RFQ Prototal AS

RFQ Prototal TOJOS

RFQ Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

RFQ 3D-PRINTING

RFQ Prototal DAMVIG

RFQ Prototal UK

Offertförfrågan VERKTYGSTILLVERKNING

Formsprutning ikon

Offertförfrågan FORMSPRUTNING

Vakuumgjutning ikon

Offertförfrågan VAKUUMGJUTNING

Offertförfrågan DESIGNMODELLER

Offertförfrågan till Prototal AS

Offertförfrågan till Prototal TOJOS

Offertförfrågan till Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

Offertförfrågan 3D-PRINTING

Offertförfrågan till Prototal DAMVIG

Offertförfrågan till Prototal UK

Offertförfrågan till Prototal GTP