Bild på ett orange mobilskal från Nudient som en kvinna håller i.

Nudient – Tidlösa mobilskal av hög kvalitet

Nudient är ett svenskt företag grundat av tre vänner från Jönköping som utvecklar och erbjuder mobilskal. Sedan starten 2016 har företaget växt en hel del och idag är Nudient ett starkt och väletablerat varumärke i Europa, känt för sin design inom telefonskal och mobilaccessoarer. För att kunna ta dessa fram både funktionella och snygga mobilskal har de tagit hjälp av designern Jesper Ståhl, som ritat  såväl ”Thin Case v3” som det senaste konceptet ”Bold Case”.

Den svenska designern Jesper Ståhl är känd för sin avskalade skandinaviska design med tydligt personligt uttryck. Jesper startade sitt företag Jesper Design för 20 år sedan och har idag kunder inom flera olika branscher – allt från möbler och belysning, till köksredskap och verktyg.

– Mitt arbete handlar om att ta fram designen för produkten, att i tre dimensioner skapa formerna och uttrycket. Det startar alltid med en dialog om möjligheter som sen blir en idé som jag utformar och tar fram modeller av, säger Jesper Ståhl och fortsätter:

– Jag har 3D-printers i min studio och det är något som jag använder mig av ofta i min kreativa process. Jag har alltid jobbat mycket digitalt och då är det naturligt att man också använder den senaste tekniken, i såväl visualisering som 3D-printing. Vanligtvis brukar jag arbeta under dagarna för att förfina uttryck och funktion. Sedan låter jag mina 3D-printers jobba om nätterna, så att jag kan utvärdera resultatet dagen efter och korrigera det som behövs.

Prototal 3D-printade mobilskal till reklaminspelning

Ett av de företag som han arbetar tätt tillsammans med är Nudient. I den kreativa processen är hans öga för detaljer och fokus på användaren uppenbar samt hans precision i arbetet, vilket givetvis är en framgångsfaktor i designarbetet med mobilskal.

Jesper Ståhl har i flera år haft ett samarbete med Prototal Industries. Han har främst använt våra tjänster när produkten ska presenteras för en tredje part där slutligt utseende, yta och finish är extra viktigt. I arbetet med att skapa Nudients Bold-serie hjälpte vi till med att 3D-printa fyra skal i två olika färguppsättningar som skulle användas för en reklaminspelning. 

Designern Jesper Ståhl har ritat skalen till Nudients koncept Bold Case.

– Till reklaminspelningen behövde vi modeller som hade definierade kulörer, samt korrekt ytstruktur och finish. Produktionen av mobilskalen var inte färdig och vi ville utnyttja tiden klokt, så vi behövde hitta en annan lösning och då vände vi oss till Prototal. Designmodellerna behövde alltså hålla en hög kvalité visuellt, samtidigt som den också behövde vara funktionell, berättar Jesper.

Efter att ha fått uppdraget av Jesper 3D-printade vi de fyra mobilskalen med MJF-tekniken, Multi Jet Fusion. MJF är den nya typen av SLS-tillverkning och erbjuder en finare detaljrikedom och upplösning än motsvarande metoder som tillverkas med termoplast. Mobilskalen kunde alltså fortfarande ha kvar sin precision i detaljerna, men också med den flexibilitet i material som krävdes för att trä på en mobil. För att mobilskalen skulle få en riktigt bra finish så putsade och lackade vi dem också. Rätt form, rätt toleranser, rätt material, rätt färg och struktur, samt slutmontering av en befintlig aluminiumdetalj – och voliá, så var mobilskalen redo för en reklaminspelning!

Kontakta oss

RFQ TOOLING

Formsprutning ikon

RFQ INJECTION MOULDING

Vakuumgjutning ikon

RFQ VACUUM CASTING

RFQ DESIGN MODELS

RFQ Prototal AS

RFQ Prototal TOJOS

RFQ Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

RFQ 3D-PRINTING

RFQ Prototal DAMVIG

RFQ Prototal UK

Offertförfrågan VERKTYGSTILLVERKNING

Formsprutning ikon

Offertförfrågan FORMSPRUTNING

Vakuumgjutning ikon

Offertförfrågan VAKUUMGJUTNING

Offertförfrågan DESIGNMODELLER

Offertförfrågan till Prototal AS

Offertförfrågan till Prototal TOJOS

Offertförfrågan till Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

Offertförfrågan 3D-PRINTING

Offertförfrågan till Prototal DAMVIG

Offertförfrågan till Prototal UK

Offertförfrågan till Prototal GTP