Prototal Industries fortsätter växa – förvärvar svenska bolaget Addema AB

Prototal Industries, Europas största leverantör för 3D-printing, vakuumgjutning och formsprutning, fortsätter sin expansion inom tillverkning av polymera produkter. Genom förvärvet av det svenska bolaget Addema AB stärker Prototalgruppen sin kapacitet ytterligare inom additiv tillverkning – och välkomnar det elfte bolaget till koncernen. 

Prototal Industries tillkännager idag förvärvet av det svenska bolaget Addema AB.  Addema, baserade i Jönköping, är en global leverantör av detaljer tillverkade genom additiv tillverkning. Sedan starten 2014 har de positionerat sig som ett företag där kvalité, utveckling och servicegrad alltid står i fokus. Från sin maskinpark levererar de SLS och SLA-detaljer med högsta kvalité i ett flertal material.

Samuel Löfstrand och Claes Sjödahl, grundare av Addema, har sedan starten framgångsrikt drivit företaget framåt. De bägge grundarna kommer arbeta kvar inom koncernen i liknande roller som de har idag.

”Vi är oerhört stolta och glada att Addema vill följa med på vår resa”

”Prototal fortsätter att växa och vi är oerhört stolta och glada att Addema vill följa med på vår resa. Förvärvet förstärker vår tidigare samlade kapacitet och kommer därför att utgöra en naturlig del av vår verksamhet. Både grundarna Claes och Samuel har lång erfarenhet inom additiv tillverkning och Addema kommer passa utmärkt in i Prototal-gruppen”, säger Jan Löfving, VD för Prototal Industries, och tillägger:

”Som ett växande företag, fast beslutna att befästa sin position som marknadsledande i Europa, är det alltid viktigt att få in mer erfarenhet och kunskap. Det är något som det här förvärvet verkligen gör.”

Som en del av Prototalgruppen kommer Addemas kunder nu få tillgång till Prototals hela portfölj av tekniker och material.  

”Det känns fantastiskt att nu vara en del av Prototalkoncernen. Med Prototal som ägare kommer vi att kunna ge våra kunder en betydligt bredare produkt- och teknikplattform. Det skapar stora förutsättningar för utveckling och det kommer också öka både vår kapacitet och kompetens.”, säger Claes Sjödahl.  

Om Prototal Industries

Addema AB är det elfte bolaget att ingå i koncernen. Prototal erbjuder digital tillverkning av plastkomponenter inom 3D-printing, vakuumgjutning och formsprutning. Företaget omsätter €80 miljoner och har cirka 380 anställda med huvudkontor i Jönköping. Prototal har nu 11 sajter i sex olika länder – Sverige, Norge, Danmark, UK, Österrike och Italien.

Kontakta oss

RFQ TOOLING

Formsprutning ikon

RFQ INJECTION MOULDING

Vakuumgjutning ikon

RFQ VACUUM CASTING

RFQ DESIGN MODELS

RFQ Prototal AS

RFQ Prototal TOJOS

RFQ Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

RFQ 3D-PRINTING

RFQ Prototal DAMVIG

RFQ Prototal UK

Offertförfrågan VERKTYGSTILLVERKNING

Formsprutning ikon

Offertförfrågan FORMSPRUTNING

Vakuumgjutning ikon

Offertförfrågan VAKUUMGJUTNING

Offertförfrågan DESIGNMODELLER

Offertförfrågan till Prototal AS

Offertförfrågan till Prototal TOJOS

Offertförfrågan till Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

Offertförfrågan 3D-PRINTING

Offertförfrågan till Prototal DAMVIG

Offertförfrågan till Prototal UK

Offertförfrågan till Prototal GTP