ToBeAB Teknik & Prototal logga

Prototal Industries fortsätter växa – förvärvar ToBe Teknik AB

Prototal Industries, Nordeuropas största leverantör för 3D-printing, vakuumgjutning och formsprutning, fortsätter expandera inom tillverkning av polymera produkter. Genom förvärv av det svenska bolaget ToBe Teknik AB stärker Prototal sin kapacitet ytterligare inom formsprutning av plastkomponenter.

Prototal Industries tillkännagav idag förvärvet av det svenska bolaget ToBe Teknik AB. ToBe har i över 30 år varit en framstående producent av plastkomponenter till flera olika branscher och segment. Företaget är specialiserade på formsprutning av tekniskt krävande formgods samt produkter med högt ställda krav vad gäller ytfinish.  

ToBe Teknik AB grundades 1991 i Nyköping och har sedan starten tillverkat formsprutade plastdetaljer av hög kvalitet. Våren 2006 flyttades plastproduktionen till Oxelösund och det är där de verkar än idag. Företaget har en välinvesterad produktion med 16 formsprutor i intervallet 50–650 ton. Alla dessa är utrustade med robotar eller ingötsplockare, vilket ger en noggrann och rationell tillverkning med skottvikter upp till 3000 gram.

”Förstärker vår tidigare samlade kapacitet”

Jan Löfving, VD för Prototal Industries, kommenterar förvärvet:

”Vi är båda väldigt stolta och glada att välkomna ToBe Teknik till vår koncern. Förvärvet förstärker vår tidigare samlade kapacitet och kommer därför att utgöra en naturlig del av vår verksamhet. I och med detta förvärv fortsätter vi vår resa för ett ökat fokus på digital produktion av plastkomponenter – och där adderar ToBe betydande förmåga inom realtidsuppföljning och kvalitetskontroller till våra kunder med oslagbar service och lokal närvaro.”

Tony Bäckman, VD för ToBe Teknik AB, tilläger:

”Det känns fantastiskt att nu vara en del av Prototalkoncernen. Med Prototal som ägare kommer vi att kunna ge våra kunder en betydligt bredare produkt- och teknikplattform. Det skapar verkligen förutsättningar för utveckling och det kommer också öka vår kapacitet och kompetens.”

ToBe Teknik AB är det tionde bolaget att ingå i Prototalkoncernen och blir också den femte sajten i Sverige. Prototal erbjuder digital tillverkning av plastdelar med 3D-printing, vakuumgjutning och formsprutning. Företaget omsätter €70 miljoner och har mer den 360 FTEs med huvudkontor i Jönköping. Prototal har tio sajter i sex olika länder – Sverige, Norge, Danmark, UK, Österrike och Italien.

För ytterligare information:
Jan Löfving, CEO
+46 (0)765-387222
jan.lofving@prototalindustries.com

Kontakta oss

RFQ TOOLING

Formsprutning ikon

RFQ INJECTION MOULDING

Vakuumgjutning ikon

RFQ VACUUM CASTING

RFQ DESIGN MODELS

RFQ Prototal AS

RFQ Prototal TOJOS

RFQ Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

RFQ 3D-PRINTING

RFQ Prototal DAMVIG

RFQ Prototal UK

Offertförfrågan VERKTYGSTILLVERKNING

Formsprutning ikon

Offertförfrågan FORMSPRUTNING

Vakuumgjutning ikon

Offertförfrågan VAKUUMGJUTNING

Offertförfrågan DESIGNMODELLER

Offertförfrågan till Prototal AS

Offertförfrågan till Prototal TOJOS

Offertförfrågan till Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

Offertförfrågan 3D-PRINTING

Offertförfrågan till Prototal DAMVIG

Offertförfrågan till Prototal UK

Offertförfrågan till Prototal GTP