Prototal Industries förvärvar 1zu1

Prototal Industries, Nordens ledande företag för additiv tillverkning i polymera material, utvidgar nu sin verksamhet till Österrike, Schweiz och Tyskland genom förvärvet av 1zu1. 1zu1 är marknadsledande inom additiv tillverkning, verktygstillverkning, formsprutning och vakuumgjutning.

Prototal Industries tillkännagav idag förvärvet av 1zu1, en av Europas ledande aktörer inom prototyp- och lågvolymtillverkning av polymera detaljer. Från sin toppmoderna anläggning i staden Dornbirn erbjuder företaget ett imponerande utbud av produkter och tjänster med innovativa tekniker och omfattande expertis.

1zu1 har arbetet framgångsrikt i DACH-regionen sedan 1996 och tillför 25års branschkompetens till Prototalgruppen. De kommer även att bidra med ökad kapacitet och gedigen ­teknisk kunskap.

Företaget ligger i framkant inom additiv tillverkning med banbrytande SLS-teknik som ger en överlägsen finish, noggrannhet och produktivitet, vilket också möjliggör införandet av denna teknik i nya applikationer.

”Stärka kompetensen inom koncernen”

Jan Löfving, CEO för Prototal, kommenterar affären: ”Vi är både väldigt stolta och glada att välkomna 1zu1 till vår koncern. ­Additiv tillverkning är en marknad som ständigt växer och utvecklas och Prototal har gjort ett antal förvärv för att befästa sin position och utöka sitt erbjudande. 1zu1 har ett brett utbud av olika teknologier, mycket lika de som idag finns i Jönköping, och kommer att stärka kompetensen inom koncernen. 1zu1 har varit i framkant av denna marknad i 25 års tid och de passar mycket bra in hos oss. Förvärvet ska ses som en tydlig signal till marknaden om Prototals avsikt att aktivt utveckla additiv tillverkning i Österrike och övriga marknader inom Europa.”

Från vänster: Jan Löfving (CEO Prototal), Wolfgang Humml (Verkställande direktör 1zu1), Hannes Hämmerle (Verkställande direktör 1zu1) & Ronnie Petersson (Sales & Marketing Director).

1zu1 och dess starka och kompetenta team kommer även fortsatt att ledas av de två nuvarande verkställande direktörerna Wolfgang Humml och Hannes Hämmerle.

Verkställande direktör Hannes Hämmele tillägger: “Vi är så glada att nu vara en del av Prototalfamiljen. Detta är en spännande möjlighet både för 1zu1 och våra kunder. När man jobbar i en industri som ständigt utvecklas och experimenterar med nya material och produktionstekniker krävs det att man alltid är uppdaterad och hänger med i det senaste. Det synsättet är något som är väldigt viktigt för oss på 1zu1, och vi vet att Prototal delar den uppfattningen. Vi har stor tilltro till deras vision och kompetens inom additiv tillverkning.”

Om 1zu1

Wolfgang Humml och Hannes Hämmerle grundade företaget 1996. 2002 bytte företaget namn till 1zu1 Prototype. Till en början bestod företaget av en 250 kvadratmeter stor produktionsyta, två anställda och två vakuumgjutningsmaskiner. Sedan dess start har företaget växt oerhört mycket. Idag har 1zu1 en toppmodern fabrik på 6000 kvadratmeter med hela 160 anställda. Det österrikiska företaget har både nationella och internationella kunder.  

Kontakta oss

RFQ TOOLING

Formsprutning ikon

RFQ INJECTION MOULDING

Vakuumgjutning ikon

RFQ VACUUM CASTING

RFQ DESIGN MODELS

RFQ Prototal AS

RFQ Prototal TOJOS

RFQ Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

RFQ 3D-PRINTING

RFQ Prototal DAMVIG

RFQ Prototal UK

Offertförfrågan VERKTYGSTILLVERKNING

Formsprutning ikon

Offertförfrågan FORMSPRUTNING

Vakuumgjutning ikon

Offertförfrågan VAKUUMGJUTNING

Offertförfrågan DESIGNMODELLER

Offertförfrågan till Prototal AS

Offertförfrågan till Prototal TOJOS

Offertförfrågan till Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

Offertförfrågan 3D-PRINTING

Offertförfrågan till Prototal DAMVIG

Offertförfrågan till Prototal UK

Offertförfrågan till Prototal GTP