Prototal och Prosilas logotyp som smälter samman. I bakgrunden finns en italiensk flagga.

Prototal Industries, Nordens ledande företag för additiv tillverkning och formsprutning i polymera material, utvidgar nu sin verksamhet till Italien genom förvärvet av Prosilas.

Kunder drar nytta av ett brett utbud av teknologier inom Prototal och en av de största kapaciteterna i Europa inom additiv tillverkning.

Prototal Industries tillkännagav idag förvärvet av Prosilas. Prosilas är en av de ledande aktörerna inom 3D-printing på den italienska marknaden och erbjuder tjänster som hjälper kunden genom hela processen – allt från detaljoptimering, prototyper, serieproduktion till efterbehandling.

Avtalet, som undertecknades tisdagen den 2 november, innebär att Prosilas nu blir en del av Prototalkoncernen och får tillgång till ­ett brett utbud av tekniker för polymer additiv tillverkning samt formsprutning och vakuumgjutning, allt under ett enda varumärke. Prosilas-förvärvet är Prototals andra utanför Norden, vilket är en tydlig indikation på företagets avsikt att utvidga sin räckvidd inom Europa.

Prosilas har närmare 20 års branschkompetens och är en av de ledande aktörerna i Europa inom SLS-teknik. Det italienska företaget kommer att bidra till en kapacitets- och kompetensökning inom Prototal. Företaget är väl investerat, med den senaste tekniken inom 3D-printing, samt specialiserade och kompetenta operatörer som levererar till kunder över hela Europa. Profilas har även kvalitetscertifieringarna ISO 9001:2015 och ISO/IEC 27001 för cybersäkerhet.

Jan Löfving, CEO för Prototal, kommenterar affären: ”Det är med stolthet vi välkomnar Prosilas till vår koncern. Additiv tillverkning är en marknad som ständigt växer och utvecklas och Prototal har gjort ett antal förvärv för att befästa sin position och utöka sitt erbjudande. Prosilas har varit i framkant på denna marknad i nästan tjugo års tid och de passar mycket bra in i koncernen, vilket kommer gynna alla våra kunder. Förvärvet ska ses som en tydlig signal till marknaden om Prototals avsikt att aktivt utveckla additiv tillverkning i Italien och övriga marknader inom Europa.”

Prosilas och dess starka och kompetenta team kommer även fortsatt att ledas av Vanna Menco, som har arbetat inom företaget i många år.­­

Vanna Menco, CEO för Prosilas, tillade: ”­­­Vi är verkligen exalterade över den här resan som vi ska starta tillsammans med Prototal. För oss var det en självklarhet att bli en del av Prototalkoncernen när möjligheten gavs och vi har stor tilltro till deras vision och kompentens inom additiv tillverkning. Tillsammans kommer vi att ha större möjligheter att växa”­

Om Prototal Industries

Prototal Industries erbjuder digital tillverkning av plastdelar med 3D-printing, vakuumgjutning och formsprutningFöretaget omsätter cirka en halv miljard kronor och har innan förvärvet cirka 200 anställda på 7 platser, varav huvudfabriken i Jönköping. Företaget tillverkar produkter i plats och var pionjären i Europa inom 3D-pritning.

Om Prosilas

Prosilas är en av de största 3D-printleverantörerna i Europa och är experter inom användningen av additiv teknologi. De är en ledande aktör i Italien inom SLS-teknik och har över 500 kunder – både nationella och internationella. Företaget grundandes 2003 av Giulio Menco och har sedan dess vuxit sig starka på den europeiska marknaden.

Pressmeddelande

Prototal_förvärvar_Prosilas.pdf

Kontakta oss

RFQ TOOLING

Formsprutning ikon

RFQ INJECTION MOULDING

Vakuumgjutning ikon

RFQ VACUUM CASTING

RFQ DESIGN MODELS

RFQ Prototal AS

RFQ Prototal TOJOS

RFQ Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

RFQ 3D-PRINTING

RFQ Prototal DAMVIG

RFQ Prototal UK

Offertförfrågan VERKTYGSTILLVERKNING

Formsprutning ikon

Offertförfrågan FORMSPRUTNING

Vakuumgjutning ikon

Offertförfrågan VAKUUMGJUTNING

Offertförfrågan DESIGNMODELLER

Offertförfrågan till Prototal AS

Offertförfrågan till Prototal TOJOS

Offertförfrågan till Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

Offertförfrågan 3D-PRINTING

Offertförfrågan till Prototal DAMVIG

Offertförfrågan till Prototal UK

Offertförfrågan till Prototal GTP