Välkommen till Prototal TOJOS

Vår långa erfarenhet och breda kompetens gör att vi kan bistå med tjänster i varje steg av produktionskedjan. Från att agera bollplank under det kreativa idéstadiet. Till volymproduktion av formsprutade, färdigmonterade och paketerade produkter levererade direkt till din angivna adress.

Lång erfarenhet - bred kompetens

Vår långa erfarenhet och breda kompetens gör att vi kan bistå med tjänster i varje steg av produktionskedjan. Från att agera bollplank under det kreativa idéstadiet. Till volymproduktion av formsprutade, färdigmonterade och paketerade produkter levererade direkt till din angivna adress.

Hög automationsgrad ger hög och jämn kvalitet

Vår anläggning i Malmö är i väldigt hög grad automatiserad. Moderna formsprutor arbetar dygnet runt i flertalet kompletta produktionsceller. I varje cell är det robotar som tillsammans med formsprutorna sköter den största delen av jobbet. Vilket gör att varje moment utförs med en exakthet och precision som bidrar till en mycket jämn och hög kvalitet. Flera av produktionscellerna är utrustade med automatisk kvalitetskontroll genom avancerad vision-teknik.

Formsprutning av polymera produkter är kärnan i vår verksamhet.

Formsprutning av polymera produkter är kärnan i vår verksamhet. Så har det varit ända sedan starten för snart 70 år sedan. Tekniken lämpar sig mycket väl för att åstadkomma en hög kvalitativ och stabil tillverkningsprocess. Och kan användas såväl för enklare detaljer som mer teknikintensiva och komplexa produkter, båda med höga krav på precision och kvalitet.

I utvecklingens framkant gällande formsprutning

Vi vill och har alltid velat ligga i utvecklingens framkant vad gäller formsprutning av polymera produkter. Det gäller både val av material, produktionstekniska innovationer, unika lösningar och avancerad teknik. Exempelvis erbjuder vi både In-Mould Labelling (IML) och tvåkomponentsformsprutning. Men, vi lägger även mycket vikt vid miljöfrämjande aspekter. Som att optimera energiåtgången i tillverkningen och på ett miljöriktigt sätt minimera och sortera plastspillet från produktionen.

In-Mould Labelling är en teknik där etiketter eller grafiska dekorer och mönster integreras i plastdetaljen direkt i tillverkningen.

Vid tvåkomponentsformsprutning används två olika sprutaggregat – ofta laddade med olika råmaterial – för att fylla formverktyget och på så sätt skapa speciella egenskaper hos den tillverkade detaljen.

Kundcase Skånska Byggvaror - Förbättrat energivärde genom rätt plastdetaljer

Syftet med projektet var att ta fram och tillverka plastdetaljer som när de är monterade i uterumsprofiler av aluminium ger god tätning och förbättrar energivärdet i deras olika versioner av uterum.

Resultatet blev 7 st olika formsprutade plastdetaljer som nu bidrar till att spara energi i deras P-märkta uterum och erhålla rätt isolervärde helt enligt märkningen.

”Vi valde efter en noggrann genomgång av leverantörer att samarbeta med Tojos då de kunde möta våra höga krav på kvalitet i produkterna samt erbjuda en flexibilitet i försörjningen som gör att vi i vår tur kan erbjuda våra kunder några av marknadens bästa produkter för P-märkta uterum.”

/Jonas Nilsson Produktchef Skånska Byggvaror

Trygg och säker leverantör

Maskinpark Prototal Industries

21

SLA

49

SLS

7

MJF

2

FDM

1

PolyJet

25

Vakuumgjutning

38

Formsprutning 25-100T

44

Formsprutning 110-525T

Kontakta oss

Vill du tala med en av våra säljare eller ha en offert direkt?

Följ oss gärna på våra sociala medier

Kontakta oss

RFQ TOOLING

Formsprutning ikon

RFQ INJECTION MOULDING

Vakuumgjutning ikon

RFQ VACUUM CASTING

RFQ DESIGN MODELS

RFQ Prototal AS

RFQ Prototal TOJOS

RFQ Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

RFQ 3D-PRINTING

RFQ Prototal DAMVIG

RFQ Prototal UK

Offertförfrågan VERKTYGSTILLVERKNING

Formsprutning ikon

Offertförfrågan FORMSPRUTNING

Vakuumgjutning ikon

Offertförfrågan VAKUUMGJUTNING

Offertförfrågan DESIGNMODELLER

Offertförfrågan till Prototal AS

Offertförfrågan till Prototal TOJOS

Offertförfrågan till Prototal PDS

RFQ Prototal AB

3d printing ikon

Offertförfrågan 3D-PRINTING

Offertförfrågan till Prototal DAMVIG

Offertförfrågan till Prototal UK

Offertförfrågan till Prototal GTP